Fon Satın Al
14/12/2023

Lonca GSYF Fon Satışına Başladı

Lonca GSYF Fon Satışına Başladı

Ocak 2022’de başlayan ve 2023 yılında da devam eden haliyle, 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ve 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun’da değişiklik yapılmasıyla ilgili şirketlere, kanunda kapsamı belirlenen muafiyet tutarlarının belli bir kısmını girişim sermayesi yatırımlarına yönlendirilmesi yükümlülüğü getirilmiştir.

Bu kapsamda ilgili yılın sonuna kadar, teknoloji geliştirme bölgeleri içerisinde geliştirilen yazılım, tasarım ve Ar-Ge faaliyetleri alanında yararlanılan indirim tutarının 1 Milyon TL üzerinde olması durumunda, söz konusu tutarın %2’sinin pasifte geçici bir hesaba aktarılması ve yıl sonuna kadar kanunda belirtilen yöntemler aracılığıyla girişim şirketlerine, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları ya da girişim sermayesi yatırım fonlarına aktarılması zorunluluğu getirilmiştir. Bahse konu aktarımın yapılamaması halinde ise ilgili yıldaki beyanname üzerinde indirime tabi olan tutarın %20’sinin Ar-Ge indirimine konu edilemeyeceği mevzuatta yer almaktadır.

Ar-Ge teşvikleri yatırım yükümlülüğünü yerine getirmek ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonları için tanınan diğer vergisel avantajlarından faydalanmak üzere, Kuveyt Türk Portföy; kurucusu ve yöneticisi olduğu, Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na girişim sermayesi ekosistemine yatırım yapmak isteyen ve yatırım tutarı 100.000 Türk lirası üstünde olan kurumsal yatırımcıları yatırıma davet ediyor.

Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun yatırım stratejisi; büyüme potansiyeli yüksek, bu potansiyeli yakalayabilmek için sermaye ihtiyacı duyan, teknoloji ve yenilik odaklı finansal teknolojiler, sağlık teknolojileri, ulaştırma teknolojileri ve diğer hizmet ve ticaret alanlarında teknolojik çözümler sunan ve/veya sunacak olan halihazırda faaliyet gösteren ve/veya henüz faaliyete geçmemiş erken ve büyüme aşamasındaki girişim şirketlerine yatırım yapmaktır. 2021 yılında pay ihracına başlayan Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, 2 yıl içinde farklı dikeylerde, büyüme potansiyeli yüksek, toplamda 10 farklı girişime yatırım yapmıştır.

Ar-Ge teşvikleri kapsamında %2 yatırım yapma zorunluluğu bulunan şirketler, Kuveyt Türk Katılım Bankası şubeleri ile irtibata geçerek, Kuveyt Türk İnternet Şubesi aracılığıyla yıl sonuna kadar Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na yatırım yapabilirler.

Kuveyt Türk İnternet Şubesi Giriş

Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu